Toeristische tips in het vaargebied

Ben je benieuwd naar onze mooie omgeving? 

Kijk dan eens op de website van De ZandmerenBeleef Bommelerwaard en Je voelt je thuis in Rivierenland, daar vind je alvast toeristische tips die je vaarvakantie nog completer maken. In de omgeving vind je mooie natuurgebieden, fraaie landschappen en historische en pittoreske dorpjes/stadjes. 

Een wandeling door de natuur

Wanneer je aanmeert in de haven van Alem, kun je vanuit daar direct starten met het lopen van een prachtig uitgestippelde route, het Klompenpad Alem zal jullie verrassen met al haar schoonheid. Het is een wandelroute van zo'n 7 kilometer. 

Aan boord vind je ons boordboek, daarin delen we nog meer informatie van de omgeving en tips voor mooie plekken om aan te meren. Ook ligt er een digitale waterkaart voor je klaar zodat je geen enkel mooi plekje hoeft te missen en direct kan zien waar je bent en waar je heen kan varen.
Denk bijvoorbeeld aan vestingstadje Heusden, je kan daar midden naast het centrum aanmeren, hoe gaaf is dat!
Toeristische tips in het vaargebied

Pak de fiets naar twee mooie steden in de buurt

Naast prachtige wandelroutes kan je per fiets vanaf onze thuishaven ook onze mooie omgeving ontdekken. Er is (electrisch) fietsverhuur mogelijk (vooraf via ons te reserveren). Een fietsroute van zo'n 9 kilometer brengt jullie in hartje Zaltbommel, een gezellig vestingstadje aan de Waal.

Ook de eeuwenoude binnenstad vol historische plekjes van 's-Hertogenbosch is goed te doen vanuit onze thuishaven. Na zo'n 14 kilometer fietsen komen jullie aan in het oude centrum, daar kan je al snel genieten van een heerlijke kop koffie met de échte Bosschebol (Sjekladebol) midden op de markt op één van de vele terrassen, klinkt goed toch?
Dwaal door de smalle steegjes van de stad & geniet. Ontdek 's-Hertogenbosch

Kijk ook eens op
Pak de fiets naar twee mooie steden in de buurt
Vertrekdatum
dd-mm-jjjj
Periode
Aantal gasten
Copyright 2023 © - Slapen op de Maas